Sponsortips

Sponsors vinden die jouw kilometers ondersteunen? Iedereen kan het!


Ook jij wil een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor KWF. Om je daarbij te helpen, hebben we een paar tips. Voordat je begint, zorg je natuurlijk dat je eigen pagina is ingevuld met een foto, je motivatie waarom je meeloopt en hoeveel geld je hoopt op te halen.

 1. Sponsor jezelf
  Begin bij je inschrijving met een donatie aan jezelf. Het inspireert jouw sponsors om dit goede voorbeeld te volgen.

 2. Social Media
  Gebruik Facebook, Twitter, Instagram of welk kanaal je maar wilt om te melden dat je meeloopt. Betrek ze bij je trainingen, vertel hoe je sponsoring verloopt en vraag om een bijdrage. Verwijs altijd naar je persoonlijke pagina.

 3. Zet je netwerk in
  De allerbelangrijkste reden dat mensen je sponsoren met een gift, is simpelweg omdat je het ze persoonlijk vraagt. Wees niet bang om te vragen, je vraagt het niet voor jezelf maar voor KWF kankeronderzoek.

  Aan wie kun je een sponsorbedrag vragen? Denk aan familie, vrienden, buren, collega’s, studiegenoten, sportclub, kennissen, werkgever, etc.

 4. Stel een sponsorlijst op
  Maak een lijst met daarop mensen en bedrijven die je een sponsorbijdrage gaat vragen. Bedenk met welk verhaal je die persoon benadert: het feit dat jij midden in de nacht gaat lopen zal ze aanspreken! Hoe persoonlijker je vraag, hoe beter.

 5. Benader ondernemers bij jou in de buurt
  De bakker of supermarkt op de hoek of je buurtkroeg: allemaal ondernemers die te interesseren zijn voor jouw enorme prestatie. Zorg voor een goed verhaal en benader ze persoonlijk. Bedenk ook een tegenprestatie: bijvoorbeeld hun logo op je wandelshirt.

 6. Betrek je sponsors 
  Blijf in contact met je sponsors. Laat regelmatig iets van je horen, bijvoorbeeld of je op schema ligt met je wandeltraining en hoeveel geld je al bij elkaar gehaald hebt. En bedank ze allemaal persoonlijk na afloop. 

 7. Samen sterk
  Loop je in een team? Organiseer dan sponsoracties met je wandelmaatjes en laat zien dat jullie als team voor hetzelfde doel gaan! Dat is niet alleen effectief maar ook leuk. 

 8. Benader lokale media
  Heb je ook gedacht aan de regionale of lokale krant? Of radio of televisiestation? Zij zijn altijd op zoek naar lokaal nieuws: benader ze met je bijzondere verhaal of inzamelactie. Een interview is al snel gemaakt en kan je enorm helpen bij het werven van sponsors.

 9. Verdubbel je bedrag
  Vraag mensen in jouw netwerk om je opgehaalde bedrag aan het einde van de rit te verdubbelen! Loop je samen in een team met bijvoorbeeld collega’s? Vraag je baas om jullie sponsorbedrag te verdubbelen.